AGGERHOLM

DANMARKS NYE STORE GALLERI

Værker

 
Christina Kjelsmark ● Født i 1969 
Billedkunstner ● kunsthistoriker ● forfatter ● fotograf ● naturvejleder

Det er indiskutabelt naturen, som har den helt store hovedrolle i Christina Kjelsmarks maleri. Hun har fundet sig et motiv, som er lige så banalt, som det er uopslideligt. Og det er tydeligt, at naturen rammer nogle strenge i hende, som nødvendigvis må udløse billeder. Naturen rummer alt det drama, hun som kunstner kan ønske sig: Havet, Luften, Vandet og Jorden. Fire grundelementer, der nok synes selvfølgelige, men som altid varierer sig i det uendelige. Og set med kunsthistoriske briller en klassiker, enhver maler nødvendigvis må møde med berettiget ærefrygt.

For Christina Kjelsmark, har det især været rejser til bl.a. Færøerne, Norge og Afrika, som har sat gang i hendes store livtag med naturmaleriet som genre. Og her er det så især en række besøg på Færøerne, som har givet hende alt det råstof, hun som maler kan ønske sig. Faktisk tror mange, der møder hendes billeder første gang, at hun bestemt må være fra Færøerne, så indforstået har hun ramt den særlige stemning, som er så karakteristisk for de nordatlantiske småøer. Og så det myldrende fugleliv, som på Færøerne er særligt righoldigt. Ikke mindst de store lomviekolonier, med de små iltre søpapegøjer.

For en maler som Christina Kjelsmark var mødet med Færøerne tydeligvis et stort glædeligt chok. Hun blev overvældet og betaget og forelsket i de karakterfulde landskaber. Det gav hendes malerier et spark, som stadig sender sine vibrationer ud i lærrederne.

 
Uddannelse:
Christina Kjelsmark er uddannet Cand. Mag i kunsthistorie og samfundsfag. Århus Kunstakademi i perioden 1992-1999. Hun er ligeledes forfatter, fotograf og illustrator til en række lærebøger om bl.a. akvarel- og akrylmaleri, men også romanen er hun kastet sig over.

Udstillinger:
Christina Kjelsmark debuterede i 1995 på Kunstforeningen Limfjordens censurerede udstilling og har siden haft en lang række separat- og gruppeudstillinger i Danmark og på Færøerne, på museer, i gallerier, i kulturhuse og i kunstforeninger. Kjelsmark har flere udsmykningsopgaver bag sig og solgt til en række offentlige og private institutioner og til private samlinger i norden. Hun har flere cencurerede udstillinger bag sig, bl.a. Jens og Olivia Holm Møllers udstilling i Holstebro, Fussigø Slot, Gimsinghoved Kunstcenters efterårsudstilling.

Studierejser:
Island, 2009. Færøerne, 2009, 2008, 2006. Kenya, Samburu, Masai Mara 2008, 2005. Italien, Toscana, Rom, 2009, 2008. Norge,  2007, 2004, Canada, Rocky Mountains, 1989, Skotland, 1994.

Litteratur:
Akrylsport, Cikuna, 2008. Lav smykker - Helt enkelt, 2007. Akrylmaleri fra ide til udtryk, Cikuna, 2006, Raku, Litera, 2003. HF billedkunst - Tilvalg", DFFV, 2002 HF billedkunst - Kunsthistorien", CFFV, 2002. Magisk maleri, Tommeliden, 2001. Akvarellens mysterier, Tommeliden 2000.

Medlem af:
Vestjyske Kunstnere. Kunst og kunsthåndværk i Vestjylland. Art-club.dk.

Udsmykninger og salg til:
Klaksvig Kommune, Skat - Billund, AAB, Egtved Skole, Formueplejen - Århus, Johansen Grafisk, Delika, Dexters Delikatesser, Midt Vest Bredbånd, Holstebro Kommune, Lægepraksis - Lemvig - Holstebro, Revisionsfirmaet Krøyer Pedersen, Rydehjemmet, Creativ Company, Mita Data, Holstebro Golfklub, Price Waterhouse Coopers, Hyldegården - Holstebro, Ericson Diax, HOCO Holstebro, NOE Holstebro, Ringkøbing Amt, Salling Kommune, Cheminova, B&O, Remissen - Brande, VUC - Holstebro, Lemvig, og Struer, Holstebro Tekniske Skole m.fl.