AGGERHOLM

DANMARKS NYE STORE GALLERI

Værker

 
Lars Ahlstrand ● Født i 1958 ● Billedkunstner
 
Lars Ahlstrand har siden 1989 og frem, hvert år besøgt eller haft længerevarende ophold i Indien. Indien virker som en magnet på Ahlstrand, og det i en sådan grad at han siden 1993 har bygget hus i Lalband, Santiniketan. Den fortættende stemning af varme samt duften af og fornemmelsen af den bløde orangerøde jord, synes at have inspireret Ahlstrand i en sådan grad at det ses direkte i hans maleries farveholdning og motivvalg.

Fra slutningen af 2007, begynder Ahlstrand bevidst at lade figurative elementer blive synlige i malerierne. Tidligere ville han ikke have at der skulle være ret meget genkendeligt i sine billeder. Kun farverne kunne være antydninger af farverne fra Indien. Meget er stadig overladt til fantasien hos betragteren, men de sidst strøg fortæller noget om personer eller arkitektur.  
 
Uddannelse:
Lars Ahlstrand er undervist af bl.a. maler og grafikeren Villy Daugaard Pedersen. Han debuterede allerede som 17-årig i 1975 på kunstnernes Efterårsudstilling med et interiørbillede af en uredt seng. Siden har han haft flere censurerede udstillinger bl.a. Charlottenborg Forårsudstilling i 86 og 89, KE i 75 og 88. Invited to the San Francisco Museum of Modern Art benefit auction 2006. Han har udstillet på gallerier i ind- og udland, bl.a. Galleri Flintholm, Fyn, The Schoolhouse, New York, Academy of Fine Arts, Calcutta, Indien, Gallery Untitled, Bluehill, Maine, USA i Luxembourg og Sverige m.fl.

Legater:
Statens Kunstfond New York - rejselegat i 2001.

Litteratur:
"De røde stier", Red Paths, 2006-2007
"Lars Ahlstrand 2004-2005"
"Lars Ahlstrand 1997-2004"

TV- udsendelser:
"Kunst i øjet", Ole Lindboe, DK4.

Udsmykninger og salg til:
Comwell - Middelfart, Sophienberg, Ingeniørforeningen, AP Statsautoriserde Revisorer, Hanssens Holding A/S, Nic Christiansen Holding A/S, Amagerbanken, Comwelle Broupgaard, Brink Office, Sjælsø Gruppen, Laigaard & Parnters A/S Accura Advokatfirma,
Cultivator Hørsholm o.m.f.