AGGERHOLM

DANMARKS NYE STORE GALLERI

Værker

 
Morten Lassen ● Født i 1968 ● Billedkunstner

Morten Lassen er uddannet billedkunstlærer. Han har haft mange separatudstillinger i både ind- og udland. Morten Lassen arbejder abstrakt/ekspressivt, hvilket betyder, at han ikke arbejder med skitser eller anden form for forarbejde. Billederne bliver til i selve arbejdsprocessen.

Citat Morten Lassen:
Billederne består af mange lag, de første lag er lag, hvor jeg erobrer lærredet. I de kommende lag arbejder jeg med farve, komposition og struktur. Da jeg arbejder med oliemaling, skal billederne have nogle temmelig lange tørrepauser mellem lagene, op til 14 dage. Det betyder, at jeg må male på mange malerier ad gangen. Det kan lyde uoverskueligt at skulle holde styr på mange forskellige malerier, men det problem er jeg ude over, da jeg altid maler i nuet. Det vil sige, at når jeg tager et tørt maleri frem, så tænker jeg ikke på, hvor jeg var kommet til, eller hvor jeg var på vej hen. Jeg maler på det, som jeg har lyst til i dette øjeblik, hvilket bevirker, at billederne ændrer sig radikalt under arbejdsprocessen. billederne er ofte 3-4 måneder undervejs, og i den periode gennemgår de store koloristiske forandringer, men det er forandringer, der er med til at bygge billedet op, og som ikke kunne undværes. Det billede der står færdigt, er kun endt dèr på grund af den lange rejse. Jeg kan ikke springe rejsen over.

I slutningen af mine billeder opstår der ofte nogle figurer eller symboler. De bliver en slags holdepunkter i billedet, og de er med til at billedet falder på plads. Det er derfor også et meget afgørende tidspunkt i arbejdet, for når figurerne først er der, er der ingen vej tilbage. Enten fungerer billedet, ellers må der gøres noget radikalt for at komme videre.

Hvis man skal beskrive, hvornår et maleri er færdigt, kan det bedst udtrykkes som et puslespil, hvor den sidste brik falder på plads. Billede4t låser sig fast og alder til ro. Personligt får man en lettet og afklaret følelse, og lysten til at arbejde videre med billedet forsvinder, man kan sige, at ethvert tilføjet penselstrøg ville være overflødigt.